A lakossági félóra hatására tartottak lakossági fórumot Cegléden

Megosztás

Cegléden – más településekkel szemben – minden önkormányzati képviselő-testületi ülés előtt lakossági félórát tartanak. Ezeken a lakosok szabadon elmondhatják észrevételeiket, panaszukat.

Hogy ezeknek a testületi ülés előtti felszólalási lehetőségeknek mennyire van létjogosultságuk, mi sem bizonyítja jobban, hogy közbiztonsági fórumon vett részt a polgármester az önkormányzat, a rendőrség, a mezőőrség, valamint a polgárőrség képviselőivel együtt.

Bizony, a legutóbbi képviselő-testületi ülés előtti lakossági félórán elhangzottak tették indokolttá a fórum megtartását.

Ugyanis az ott elhangzott lakossági panaszok hatására Csáky András városvezető kérte a rendőrkapitányt, hogy közbiztonsági fórumot rendezzenek, ahol a lakosok közvetlenül is el tudják mondani a problémájukat.

Még a lakossági félórán elhangzottak hatására egyébként Csáky András a kapitánynak felajánlotta egy körzeti megbízott iroda létrehozását, de a válasz szerint a KMB-irodával kapcsolatban igény nem merült fel.

Ugyanakkor a rendőrség részéről az volt a javaslat, hogy nézzék meg, kamerák kihelyezésével mennyiben tudják visszaszorítani azokat a jelenségeket, melyek elharapóztak az elmúlt időszakban.

Ez a jövő héten várhatóan meg fog történni. Emellett forrást fognak találni ahhoz, hogy több kamerát tudjanak kihelyezni, illetve a lakosság önmagát is segítheti azzal, ha felszerelkezik kamerával.

A polgármester úgy vélte, az önkormányzat ebben is tud a részükre segítséget nyújtani.

A rendőrök bővítették a járőrszolgálatot, de a fórumon Csáky arra kérte a rendőrség képviselőit, hogy valamilyen erőforrást ők is próbáljanak ezen célok megvalósítására rendelni.

Kiemelten fontosnak tartotta a város első embere továbbá, hogy bárki bármilyen rendellenességet észlel, azonnal jelezze azt a rendőrségnek, mert bűn büntetés nélkül nem maradhat.

Forrás és fotó: Csáky András Facebook

Kapcsolódó cikkek